THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Friday, August 11, 2017

Tentang hati dan empunya hati

Assalamualaikum.

Kita buat sesi curhat sikit la pada post kali ini yer.
Tentang hati dan empunya hati.
Jiwang meleleh my version.
Boleh sampai kemek gaklah.
Cer try baca...

Bila my sister counting days nak kahwin.
Me plak, counting question daripada orang sekeliling... tentang, hati tu milik siapa dah?
Jeng. Jeng. Jeng.
Memang not like it so much soalan bentuk gini. Bosan kot topik ni. Open table pasal tafsir surah ker, Islam new update ker, pelarian ker.
Barulah mengembang sikit saraf otak. Tapi tak berani nak cakap.
Hehehee... last nya, senyum balik. Dan let it go kosong camtu je.

Sebenarnya, banyak dah in my previous post cakap pasal benda nih.
So i just malas lah nak explain. Explain. Explain. Sampai pengsan pasal this matter.

Dalam doa lepas sembahyang pon hari-hari mengadu pasal benda ini dekat Allah.
Sebab for me, it's simple sampai bila-bila.

Hati ini milik siapa dah?
Sejak azali ianya milik Allah.
Dah pecah sikit 1% tu pon untuk family sendirik. Kengkawan dan orang rapat.
Ni nak pecah sikit untuk yang lagi special?
Yang bakal memasuki my world and kenal me inside and outside.
Takut tak terbawak.

Because i like to be alone and solve my own probs. I don't like bebankan orang lain. Tanpa sebab munasabah.
Biarlah I'm the one yang penat, tak makan, or broken teruk ke apa. Biar me. Only me.
I can handle it.
But please, don't hurt the person i love.
Boleh bawak nangis tau.

So bila ada partner. Sebok nak kena flirt dengan dia hari-hari.
Kalau gaduh ke terkecik ati ker, ker sentap manjang ke, dah kumpul dosa.
Kena sabar jer banyak.
Sebab muka tu je yang dok ada disisi.
Takut lama-lama bergantung pulak lagi. Haish.

Or i cares him too much.
Takut later I can't be who i am today.
The strong soul you see in me.


Jodoh dan ajal maut di tangan Allah. Dia sebaik-baik perancang.
Insyaallah akan jumpa 'the one' yang mana i pray he will bring the best in me.
Protect each other. Buli tak lupa. 
And sama-sama berubah untuk satu sama lain.
Top up masing-masing weakness.
Untuk kejar JannahNya.
Aamin.

Sweet cipan la plak.
Alahai. Geli duh.
Anyway, tu jelah nak cakap. Panjang dah membebel tuh.

And why not korang pray me daripada jauh. For me cepat-cepat jumpa my Imam.
And we have our happy ending.
Ok.
Thank you.

= ) See you in next smile.